Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή – Μυθιστορηματική βιογραφία» σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

inzebelis kalamata 5Με εξαιρετικό ενδιαφέρον το κοινό της Καλαμάτας παρακολούθησε την εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Κων/νος Καραθεοδωρή – Μυθιστορηματική βιογραφία» (εκδόσεις ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ, 2019) που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. Το αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Νικόλαος Πολίτης» γέμισε από μαθηματικούς, φυσικούς, φιλολόγους, φοιτητές του Παν/μίου, ακροατήριο με φιλολογικά ενδιαφέροντα καθώς και εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων της πόλης.
Για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Παν/μίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου και η φιλόλογος – συγγραφέας, πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου, με ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού.


Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συγγραφέας Ελπιδ. Ιντζέμπελης, ο οποίος προσέθεσε στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία συγγραφής του βιβλίου του και την προσωπικότητα του διαπρεπούς μαθηματικού Κων/νου Καραθεοδωρή.
Πριν την τοποθέτηση των βασικών ομιλητών για το βιβλίο, ο μεταπτυχιακός μαθηματικός και πρόεδρος του Παραρτήματος Μεσσηνίας της Μαθηματικής Εταιρείας Ιωάννης Πλατάρος παρουσίασε ευσύνοπτα και με διαφάνειες την προσφορά του Κων/νου Καραθεοδωρή στην επιστήμη των Μαθηματικών. Συντόνισε ο μεταπτυχιακός μαθηματικός και συγγραφέας Θόδωρος Σταυριανόπουλος, δ/ντής του 2ου Λυκείου Καλαμάτας, μέλος της ΕΜΣ.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Παν/μίου Πελοποννήσου.


Το βράδυ του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ. επαναλήφθηκε η παρουσίαση του βιβλίου στη Μεσσήνη στο καφέ-IDEAL.
Στην εκδήλωση της Μεσσήνης μίλησαν για το βιβλίο η Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος και πρόεδρος ΕΜΣ με ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού και η Αθανασία (Νάνσυ) Θεοφιλοπούλου, φιλόλογος – ειδική παιδαγωγός, υπεύθυνη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας της ΚΟΙΝΣεπ-REKTIS στη Μεσσήνη.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του συγγραφέα, ενώ είχε προηγηθεί των ομιλιών η αναφορά του μαθηματικού Ιωάννη Πλατάρου στο μαθηματικό έργο του Καραθεοδωρή.
Την εκδήλωση παρακολούθησε το κοινό με ενδιαφέρον στην κατάμεστη αίθουσα. Ανάμεσά τους ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Αγγελική Ιντζέμπελη, δημοτική υπάλληλος, μέλος της ΚΟΙΝΣεπ-REKTIS και ήταν μια συνδιοργάνωση της ΚΟΙΝΣεπ-REKTIS με την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων.

inzebelis kalamata 1inzebelis kalamata 2inzebelis kalamata 3

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας