Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

"Ήχοι Αρχαίων"

mousiko arxailogiko 4Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στην εκδήλωση που οργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα, με την οποία έκλεισε την περιοδική έκθεση ΄΄Ηχοι Αρχαίων΄΄.
Στην έναρξη της εκδήλωσης η μαθήτρια της Α΄Λυκείου, Κατερίνα Ζήση στο πιάνο και ο μαθητής της Α΄Λυκείου Βαγγέλης Ζάψας στο κλαρινέτο, παρουσίασαν τα έργα “Συμφωνία Νο 40”(W.A. Mozart) και “Bolero”(M.Ravel).

Mε την ολοκλήρωση των ομιλιών, μουσικό σύνολο με τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου, Μαρία Παπαδοπούλου στο πιάνο, Μερλίνα Μπράχο στο βιολί, Ανδριάνα Ντρούβα στο φλάουτο, παρουσίασαν το έργο «Bercense» και ο εκπαιδευτικός Νίκος Λαβασάς στο πιάνο και ο μαθητής Βαγγέλης Ζάψας στο κλαρινέτο έκλεισαν με το «The Little Negro».
Στη συνέχεια, στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου στην πρώτη ΄΄μουσική στάση΄΄, η Κατερίνα Ζήση της Α΄Λυκείου στο κανονάκι και η Δήμητρα Πάνου της Β΄ Λυκείου στο τραγούδι, ΄΄μας έφεραν΄΄ την “Άνοιξη” (στίχοι-μουσική Θοδωρής Κοτονιάς) ενώ στη δεύτερη ΄΄μουσική στάση΄΄ οι μαθητές της Β΄ Λυκείου, Γιώργος Φλιτούρης στο κλαρίνο και Βαγγέλης Σωτηρίου στην κιθάρα έπαιξαν ένα Ηπειρώτικο Μοιρολόι και τη ΄΄Γενοβέφα΄΄.
Στην τελευταία ΄΄μουσική στάση΄΄ οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, Δημήτρης Πυριαλάκος στο πολίτικο λαούτο, Μαρία-Έλλη Πιτένη στο βιολί και στο τραγούδι, Αλκιβιάδης Ρόκκος στο ηπειρώτικο ντέφι, Χρήστος Τσαρδάκας στο μπεντίρ, Ορέστης Γκούβας στο πολίτικο λαούτο και στο τραγούδι απέδωσαν τα τραγούδια «Στης πικροδάφνης τον ανθό» και «Κοντούλα Λεμονιά».


Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την πρόσκληση, το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου για την ευγένεια και τη φιλοξενία, το κοινό για τη ζεστή ατμόσφαιρα και το θερμό του χειροκρότημα, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των μουσικών συνόλων, Θάλεια Δημοθεοδώρου, Νίκο Λαβασά, Παναγιώτη Γιαννούτσο, Άγγελο Σταθόπουλο και Σπήλιο Κούνα, την εκπαιδευτικό Φωτεινή Αρβανιτίδου και την απόφοιτη του σχολείου μας Ιωάννα Φράγκου για τις φωτογραφίες και τους μαθητές μας για το μοναδικό κλίμα που δημιούργησαν στο Μουσείο και τις όμορφες ΄΄μουσικές διαδρομές΄΄ στο χώρο και στο χρόνο.

Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

mousiko arxailogiko 1mousiko arxailogiko 2

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας