Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

Το ελληνικό ακτινίδιο κατακτά την αγορά της Ταϊλάνδης

aktinidioΈτοιμο να «κατακτήσει» την αγορά της Ταϊλάνδης είναι το ελληνικό ακτινίδιο καθώς το επόμενο διάστημα, ίσως και εντός Μαρτίου, θα δημοσιευθεί στην εκεί επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης το σχετικό πρωτόκολλο, που θα επιτρέπει την εισαγωγή του στην ασιατική χώρα. Οι «βάσεις» μπήκαν τον Μάρτιο του 2016 όταν η χώρα μας υπέβαλε αίτημα προς την Ταϊλάνδη για έγκριση εισαγωγής ακτινιδίων και κερασιών.

Εν συνεχεία, τον περασμένο Νοέμβριο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας του ασιατικού κράτους επισκέφθηκε τη χώρα μας με σκοπό να διαπιστώσει το φυτοϋγειονομικό καθεστώς των ελληνικών οπωρώνων ακτινιδίου, την επάρκεια των κρατικών ελέγχων σε όλα τα στάδια της παραγωγής ακτινιδίου από τον οπωρώνα έως και το συσκευαστήριο αλλά και την επάρκεια των συσκευαστηρίων των ενδιαφερομένων Ελλήνων εξαγωγέων.

Κατά τη διάρκεια τετραήμερης επίσκεψής τους στην Ελλάδα μέλη της ταϊλανδέζικης αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν, συνοδευόμενα από στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πιερίας σε οπωρώνες ακτινιδίου και εγκαταστάσεις διαλογής και συσκευασίας, δίνοντας έτσι το τελικό «ΟΚ» για την ολοκλήρωση της διακρατικής συμφωνίας.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα οι αρχές της ασιατικής χώρας θα εξετάσουν το ελληνικό αίτημα που αφορά και την έγκριση εισαγωγής και κερασιών, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT - HELLAS, Γιώργος Πολυχρονάκης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να βοηθήσει και η «διπλωματία μας σε ανώτατο επίπεδο ούτως ώστε να επισπευστούν οι εξετάσεις των υποβληθεισών αιτήσεων της χώρας μας προς χώρες τόσο της Ν.Α. Ασίας όσο και της Ν. Αμερικής για υπογραφή των διμερών πρωτοκόλλων για έγκριση εισαγωγής ελληνικών νωπών πυρηνόκαρπων νωπών προϊόντων (ως υπάρχει από το 2016 με την Ισπανία) και κυρίως των κερασιών» δήλωσε σχετικά ο κ. Πολυχρονάκης.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

 

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας