Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

«Είναι ήδη αργά προλαβαίνω;»

konitsiotisΠάρις Κονιτσιώτης
«Είναι ήδη αργά προλαβαίνω;»

Δευτέρα 23 Μαΐου, 8.30 μ. μ.
Γιάννενα, Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»


Ο Πάρις Κονιτσιώτης και το βιβλίο του «Είναι ήδη αργά προλαβαίνω;» παρουσιάζονται τη Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 8.30 το απόγευμα στα Γιάννενα και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».


Για τον συγγραφέα και το βιβλίο του θα μιλήσουν ο Δημήτρης Ράπτης, διδάκτωρ φιλολογίας, ο Βασίλης Τάτσης, φιλόλογος – αρθρογράφος, και η Κατερίνα Σχισμένου, φιλόλογος. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος – συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η Ζωή Μπαρτζώκα, σκηνοθέτις, και η Κατερίνα Σχισμένου.
Στο μυθιστόρημα «Είναι ήδη αργά  προλαβαίνω;» ο συγγραφέας αποτυπώνει με λεπτό χιούμορ και σατιρική διάθεση την ψυχολογία του νεοέλληνα όπως διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα μέσα σ’ ένα τοπίο όπου διαπλέκεται χωρίς προσχήματα  η εξουσία με το χρήμα. Οι χαρακτήρες, αρκετά γνώριμοι, οδηγούν τον αναγνώστη σε επεισόδια όπου περισσεύει η σπατάλη, ο αγοραίος έρωτας, το ποτό στα στέκια της αμαρτίας, η επίδειξη και το σκοτεινό βασίλειο της αντινομίας και της μικροψυχίας.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κινείται σε μια διαρκή εκκρεμότητα που της δίνει ιδιαίτερη δραματικότητα το αγωνιώδες ερώτημα, το οποίο αποτελεί και τον τίτλο του βιβλίου: είναι ήδη αργά, προλαβαίνω; Μέσα σε μια νέα αντικειμενική πραγματικότητα, που πολλαπλασιάζει βασανιστικά τις ανάγκες, κύριες και, προπάντων, δευτερεύουσες, το άτομο μάχεται να ανταποκριθεί όσο περισσότερο μπορεί σ’ αυτές. Προσπαθεί να αποφύγει τις παγίδες που αναφύονται από την πάγια νοοτροπία του νεοέλληνα να ξεγελάσει με κάθε τρόπο τον διπλανό του. Τρέχει να προλάβει, πάντα τρ έχει  με το ερώτημα να παραμένει μετέωρο.
Ο Πάρις Κονιτσιώτης γεννήθηκε στην Άρτα, όπου και ζει μόνιμα. Υπήρξε διευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Άρτας. Παρουσιάστηκε στα γράμματα με κείμενα που δημοσίευσε  στο λογοτεχνικό περιοδικό ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ της Εθνικής Τράπεζας και στις εκδόσεις της Ομοσπονδίας. Το μυθιστόρημα «Είναι ήδη αργά προλαβαίνω;» αποτελεί τη δεύτερη ολοκληρωμένη συγγραφική του προσπάθεια, μετά τα πρωτόλεια ποιήματα της «Αναζήτησης».
Ο Πάρις Κονιτσιώτης είναι ένας ανήσυχος πνευματικός άνθρωπος. Οι ανησυχίες του και η αγωνία του για τα σύγχρονα θέματα της χώρας μας αποτυπώνονται στα άρθρα  που δημοσιεύει συχνά στον τοπικό τύπο.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας