Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Στην Ηλιούπολη η μαρτυρική Ήπειρος η σφαγή του Κομμένου και το «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…»

alexΤιμητικό αφιέρωμα στα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου με επίκεντρο τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας διοργανώνει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης. Η εκδήλωση μνήμης, στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…» του Δημήτρη Βλαχοπάνου, είναι η απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής που οφείλεται στις χιλιάδες μαρτύρων της Ηπείρου, ανδρών, γυναικών και παιδιών, ακόμη και βρεφών, που υπήρξαν τα θύματα ειδεχθέστατων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, τα οποία διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και, ιδίως, η διαβόητη δολοφονική 1η Μεραρχία Ορεινών Καταδρομέων της Βέρμαχτ ("το αιματοβαμμένο εντελβάις").

Για την αντίσταση των Ελλήνων στη βία των κατακτητών θα μιλήσει ο φιλόλογος και συγγραφέας Χρήστος Τούμπουρος. Για τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου θα μιλήσει η ιστορικός Κατερίνα Μπαλκούρα. «Η Σφαγή του Κομμένου και η Θυσία της Ελλάδας απαιτούν Δικαιοσύνη!» θα είναι το θέμα του Δρ. Αριστομένη Ι. Συγγελάκη, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου.

ilioupoli

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης Νίκος Σπέγγος, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασσόπουλος και εκπρόσωπος της Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Θα προβληθούν ολιγόλεπτα βίντεο με μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν της σφαγής του Κομμένου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν φιλικά, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση, οι Λαλητάδες.

alex hlioupoli 1  alex hlioupoli 2

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας