Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Το ποδήλατο.

dimitriou xristos podilatoΉταν το μέσο μιας εποχής. Πολλαπλών χρήσεων. Στο χωριό μας ήρθε προπολεμικά. Και όποιος είχε ποδήλατο την εποχή εκείνη ήταν να είχε σήμερα αυτοκίνητο. Η χρήση του ήταν σπουδαία. Ήταν το μεταφορικό μέσο παντός καιρού. Με αυτό πήγαιναν και στα πανηγύρια στα διπλανά αλλά και σε πιο απομακρυσμένα χωριά. Θυμάμαι τους χωριανούς που πήγαιναν στην Άρτα για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο, την Αναγέννηση.

Και μάλιστα δύο άτομα σε κάθε ποδήλατο. Αργότερα το χωριό γέμισε ποδήλατα. Κάθε σπίτι είχε δυο και τρία. Απαραίτητα για τα παιδιά. Και οι τσακωμοί πολλοί, για το ποιος θα πάρει το ποδήλατο να πάει βόλτα. Θυμάμαι τον καλό θείο που έκρυβε και κλείδωνε με μια ψευτοκλειδαριά το ποδήλατο και παρόλα αυτά καταφέρναμε και παίρναμε.

Ατελείωτες οι ουρές παιδιών με τα ποδήλατα από τα γύρω χωριά Λουτρόπο, Συκιές και Περάνθη μαζί με το Κομμένο με πορεία προς την Κόπραινα για τα καλοκαιρινά μπάνια.

Και βέβαια υποχρεωτική ήταν και η άδεια κυκλοφορίας που κάθε χρόνο έπρεπε να ανανεωθεί στην αστυνομία. Απαραίτητα τα φρένα και ο δυναμός στον μπροστινό τροχό για να έχει φως στο μπροστινό και πίσω φανάρι.

Ωραία χρόνια.

dimitriou xristos podilato

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας